Analyse,  Vrije tijd

Mijn Huis Mijn Architect | Bonheiden

Deze ruime eengezinswoning met bureau is gelegen in de zeer bosrijke omgeving van Bonheiden en wordt gekarakteriseerd door sobere lijnen en contrasterende kleuren aan de buitenzijde. De woning is aan de buitenzijde afgewerkt in witte crepi, maar aan de voorzijde wordt de woning visueel verbreed door een muur in contrasterende zwarte crepi.

Eengezinswoning met architectenbureau te Bonheiden

De woning kan onderverdeeld worden in twee zones met vooraan het professionele gedeelte en achteraan het woongedeelte. De professionele ruimtes liggen aan de noordzijde en zijn sober maar zeer praktisch ingericht. Op het gelijkvloers is er de inkom en een mooie ontvangstruimte met een grote glaspartij voor de klanten. Er werd een verdoken trap voorzien die het personeel tot op de eerste verdieping brengt waar de werkruimte is. Via een brede panoramische venster kijkt men uit op een bebost natuurgebied. Het privé-gedeelte van de woning is zuidwaarts gericht en geniet ten volle van het binnenkomende zonlicht dankzij de grote ramen.  Een oversteek van één meter voorkomt dat het tijdens de zomermaanden te warm wordt door het zonlicht tegen te houden op het middaguur.

Dankzij de verhoogde plafonds (2.80m) en de deuren die tot aan het plafond komen, geven de verschillende kamers een ruime indruk en vloeien ze ook meer in mekaar doordat er geen balken zijn boven de deuren.

Leefruimte


De gebruikte materialen alsook de witte ingebouwde kasten geven de woning een minimalistische aanblik. De vloeren zijn uit wit en lichtgrijs polyurethaan en wordt in zijn geheel gegoten waardoor het naadloos is. De muren zijn allemaal wit gehouden en ook de badkamer en keukentabletten zijn uit wit composiet. De enige uitzondering hierop is de houten vloer in de woonruimte en de Carrara-marmeren vloer in de inkomhal en de grote trap.

Om de soberheid van de woning nog meer te accentueren werd er overwegend gebruik gemaakt van indirecte verlichting, en werd er gezorgd voor voldoende daglicht. Zo werd er een lange lichtstraat voorzien die zowel de inkom als de centrale hal op de eerste verdieping voorziet van voldoende licht.

Hal met lichtstraat

Architect : Michel Muylaert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *