Analyse,  Vrije tijd

Mijn Huis Mijn Architect | Putte

De moderne vrijstaande eengezinswoning is gelegen aan de rand van Putte in een rustige verkaveling. Het gebouw is opgetrokken uit twee totaal verschillende vormen, namelijk een cirkel afgewerkt in hout en een kubus die opgetrokken is in donkere baksteen. Bovendien lijkt de cirkel te zweven, terwijl de kubus stevig in de grond verankerd is. Aan de buitenzijde lijken beide vormen apart van mekaar te staan, maar eens in de woning zijn ze heel mooi met elkaar verweven.

Het boogvormige deel van de woning is het centrale punt van de woning van waaruit je zicht hebt op zowel de binnenruimtes, de tuin en de straat. Bovendien vormt het de verbinding met het gelijkvloers en de eerste verdieping.

Om de openheid te accentueren werden er geen balustrades verwerkt bij de hoogteverschillen. Het niveauverschil in het boogvormige deel wordt beveiligd door een bureau en op de eerste verdieping door veiligheidsglas. Ook de plafonds lopen door en de deuren zijn kamerhoog wat de ruimtes meer met mekaar in verbinding brengt en het gevoel van ruimte creëert.  De interactie met de tuin is erg aanwezig dankzij de vele grote raampartijen.

De woning komt aan de binnenzijde strak en sober over, doordat de gekozen materialen beperkt werden in structuur en kleur. Voor de vloer werd gekozen voor grijze tegels in combinatie met parket. De muren werden geschilderd in wit met hier en daar grijze accenten. In de ganse woning werden ingemaakte kasten voorzien in wit en houtstructuur.

Verrassend was de grote, zeer toegankelijke kelderruimte onder de woning, wat uiteraard veel extra bergruimte geeft. De bewoners hebben er bovendien een hobbykamer en een speelkamer voor de kinderen in ondergebracht.

Living

Architect : Kurt Keersmaeckers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *