Analyse,  Internationaal Architectuurproject,  Onderzoeksgericht,  Visualiseren,  Werk interdisciplinair samen

Projectweek | Dag 1

We starten op dag 1 dan ook met de keuze van één van de fictieve steden die beschreven zijn in het boek. Nadat iedereen zijn favoriete steden opgelijst had, hebben we hieruit de populairste stad gekozen, BAUCI.

Vervolgens hebben we spin-schema’s gemaakt over onze visie met betrekking tot de stad Bauci. Niet alleen hoe we denken dat de stad er zou kunnen uitzien, maar ook de achterliggende betekenis van de stad. De spin-schema’s van de groepsleden werden nadien verklaard en samengebracht tot één geheel. Volgens onze groep symboliseert de stad Bauci vooral de relatie van de stad en de mensen ten overstaan van de natuur. Er heerst een grote afstand tussen beiden, en dit kan op een aantal manieren geïnterpreteerd worden : bestuderen van de natuur, bescherming van de natuur, afkeer van de natuur, …

Om de stad uit te beelden dienden we gebruik te maken van mixed media. We zijn gestart met een aantal “moodboards” te maken met ideëen hoe we de stad zien. Hiervoor hebben we vooral Pinterest gebruikt. We zijn ook overeen gekomen om de stad te schetsen, een maquette en een conceptposter te maken. Nadien hebben we een grondige taakverdeling afgesproken op basis van de sterktes van elk individu, zodat het voor iedereen duidelijk is welke inbreng er verwacht wordt. We hebben er wel voor gekozen om elkaar ook bij elke deelopdracht te ondersteunen en eventueel de groepsleden te inspireren.

Het eerste feedback moment verliep vlot, waardoor we de volgende dag onmiddellijk verder konden werken, namelijk het in detail uitwerken van de fictieve stad.

 

Feedback 

“Jullie hebben een logische en onderbouwde verdeling van de taken. Ook de keuze van de media en tools zijn aanvullend. Blijf steeds met elkaar overleggen en toon jullie werk aan de andere groepsleden, zodat jullie tot 1 samenhangend eindbeeld kunnen komen. We zijn benieuwd naar jullie visie op Bauci! 

Veel succes. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *