Analyse,  Internationaal Architectuurproject,  Onderzoeksgericht,  Visualiseren,  Werk interdisciplinair samen

Projectweek | Dag 2

We starten de tweede dag met het schetsen van de stad, omdat dit toch de eenvoudigste manier is om weer te geven hoe we de stad zien. Het was opvallend dat we allemaal ruwweg dezelfde ideëen hadden, uiteraard waren de individuele schetsen qua stijl heel verschillend. Er werd in de groep beslist dat de schetsen van Ebert, Iris en mezelf het beste onze visie weergaven ;  bijgevolg hebben wij onze schetsen nog verder in detail afgewerkt. Ondertussen is Daan reeds gestart met de voorbereidingen voor de conceptposter en heeft Stijn de materialen bij mekaar gezocht om de maquette te maken. Hij heeft zich ook kandidaat gesteld om de maquette te maken omdat hij al het nodige ter beschikking had.

In de namiddag heb ik ook een collage gemaakt van de mogeijke materiaalkeuzes en de kleurschakeringen, omdat dit in grote mate ook de sfeer kan bepalen. De rest van de namiddag werken we samen aan de conceptposter, we zorgen voor de inbreng waaronder schetsen, foto’s, … die vervolgens door Daan bewerkt worden met Photoshop. Stijn legt zich ondertussen toe op de maquette ; het is jammer dat we hier niet aan kunnen helpen omwille van Covid-19.

Alvorens in te dienen, schrijf ik ook al de conceptnota die wat meer uitleg geeft over ons project. Op die manier hebben we alle items van de opdracht afgevinkt en kunnen we ons morgen focussen op de “fine-tuning” ervan.

Rond 16.00hr sturen we onze resultaten op, en wachten we op feedback van de leerkrachten op om de laatste dag ons project te kunnen finaliseren.

 

Feedback

“Ik vermoed dat jullie nog volop bezig zijn met jullie ideeën over de stad Bauci vorm te geven. Het eerste beeld lijkt me schetsmatig. De benadering van Bauci vind ik erin terug, al mis ik wel diepte in het beeld. De tekeningen zijn wel nog niet scherp en de verschillende steden begrijp ik niet. De maquette lijkt me een goede basis om daar foto’s van te nemen, op te werken in Photoshop om zo de bomen en de poten en de wolken weer te geven. Daarboven kan je dan werken met tekeningen van jullie interpretaties van de 3 hypotheses van de stad Bauci. Je kan hiervoor ook werken met fotocollages of opgewerkte 3d’s als dit moeilijk is om in tekeningen over te brengen. Werk deze wel goed uit, zodat jullie ideeën hierover duidelijk zijn.”

We beseffen dat werken op afstand niet altijd zo eenvoudig is en dat er soms vlug iets fout begrepen wordt. We spreken ’s avonds nog terug af met de groep en beslissen om verduidelijking te vragen over de eerdere feedback met betrekking rond de conceptposter.

Feedback

“In jullie fotografische voorstelling komt duidelijk naar voren dat de stad zich bevindt op flamingopoten en boven de wolken is gesitueerd. Je voelt het dromerige, het afstand nemen van de aarde, maar dat voel je niet in je grafische voorstelling. Het dromerige verdwijnt hier in een opgedeelde stad, haast zonder gevoel, terwijl de bewoners van Bauci in 2 gevallen van de 3 respect hebben voor de aarde… haar willen bestuderen zonder tussen te komen.. of haar gewoon haten en zich ervan afkeren… Ik mis een beetje gevoel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *