Internationaal Architectuurproject

Denemarken | Dag 2

Dinsdagochtend starten we meteen met onze opdracht. Het is de bedoeling om mogelijke problemen bij het ontwerpen van gevelelementen op te lijsten en vervolgens te bespreken in groep wat de mogelijke oplossingen zijn om deze problemen te voorkomen of te corrigeren indien ze zich toch voordoen.

Zodra we dit in kaart gebracht hebben geven we een kleine presentatie over onze ideeën en krijgen we feedback van onze begeleider. Daarna moesten we ook ons concept aan andere groepjes voorstellen die nadien vragen konden stellen en feedback konden geven.

In de namiddag maken we kennis met de “Makerspace”, een ruimte waar allerlei technologisch materiaal staat zoals een lasercutter en 3D-printers, om modellen effectief uit te werken. Ik was niet gewoon om ermee te werken, dus ik heb even geoefend alvorens tot het serieuze werk over te gaan.

.

We besluiten onze schooldag met een presentatie over België en gaan vervolgens iets eten in de Street Food Market. Een heel leuk concept vond ik persoonlijk omdat er vele kleine standjes zijn waar je verschillende locale en internationale gerechten kan bestellen.

Na het avondeten brengen we nog een bezoek aan Dokk 1, een strak, modern gebouw waar een grote bibliotheek en een deel van de stadsdiensten zijn ondergebracht en wandelen we langs de Clemens Kirke, een van de oudste bakstenen gebouwen én met de hoogste toren van heel Denemarken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *