Internationaal Architectuurproject

Denemarken | Dag 3

Om de dag met een vrolijke noot te starten kijken we in groep naar een aantal memes. Eigenlijk wel leuk, want we zijn allemaal direct goed wakker en klaar om aan de slag te gaan.  We starten met een korte vragenlijst met betrekking tot onze opdracht en nadien gaan we naar ‘Makerspace’ om ons project verder uit te werken.

In de namiddag brengen we een bezoek aan een beurs ‘Building green’ die tot doel heeft mensen bewust te maken van duurzaamheid in de bouwsector en zorgt ook voor de nodige ideeën en informatie voor bouwfirma’s en bouwheren. Op deze beurs volgden we ook een lezing van Steven Holl over architectenbureau Noah en enkele van hun verwezenlijkingen op vlak van circulaire economie en duurzame oplossingen in de bouwsector.

.

We sluiten onze avond af met een bezoek aan het kunstmuseum van Aros.  De spectaculaire cirkelvormige ‘skywalk’ op het dak van het grote, moderne gebouw trekt onmiddellijk de aandacht. Er zijn verschillende kunstenaars die er exposeren, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar James Turrell met zijn tentoonstelling Milkrun III.

‘s Avonds hebben we het onszelf gemakkelijk gemaakt en hebben we samen tapas klaargemaakt op ons appartement. Een gezellige, relaxte avond met lekker eten en een goed glaasje wijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *