Internationaal Architectuurproject

Parijs | Dag 1

Na een lange busrit van 5 uur komen we rond de middag toe aan ons hotel. Zodra iedereen ingecheckt is in het hotel en we onze lunch verorberd hebben in een echte Franse brasserie, zijn we klaar om Parijs te verkennen. Deze week staat volledig in het teken van architectuur en ik kijk er alvast naar uit om de vele gebouwen te bezoeken.

In de namiddag huren we een fiets en krijgen we een eerste indruk van de stad. Toch maar goed dat we deze tour met een gids doen, want het is niet zo evident om de weg te vinden én het verkeer in de gaten te houden. We passeren langs de bekendste bezienswaardigheden van Parijs, waaronder de Eifeltoren, de Sacre-Coeur, het Louvre, de Arc de Triomphe,  en de Notre-dame die helaas de week voordien verwoest is door een zware brand.

Tegen de avond aan eindigen we onze rondleiding in het Parc de la Belleville waar we nog even rondwandelen. Nadien zijn we vrij en zoeken we uiteraard een leuk adresje om iets te eten en na te praten met de medestudenten over onze eerste indrukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *