Internationaal Architectuurproject

Parijs | Dag 3

Ook vandaag staan we om 9.00hr paraat om aan onze dag te beginnen, en die staat overwegend in het teken van Le Corbusier. We maken eerst een wandeling langs het Immeuble Molitor en het Stade Jean Bouin om rond 10.00hr aan Villa La Roche te zijn. Hier worden we helemaal ondergedompeld in de architectuur van Le Corbusier dankzij een zeer goede gids die ons op alle specifieke details wijst.

We wandelen nog langs Rue Mallet-Stevens en La Chapelle des Religieuses de l’Assomption om vervolgens de bus te nemen richting Poissy. Na een lekkere lunch waar we ook even konden rusten, gaat onze tocht verder richting Villa Savoye waar we ook een begeleid bezoek krijgen.

Nadien springen we de bus én de metro op richting Saint Lazare waar we nog het Musée du Quai Brandy en het Palais Tokyo bezichtigen. Het was een zeer interessante dag maar we zijn toch ook blij dat we onze voetjes onder tafel konden schuiven voor een welverdiend avondmaal. Ook vanavond op tijd ons bedje in, zodat we uitgerust aan de volgende dag kunnen beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *