Architectuurproject,  Detailleren,  Onderzoeksgericht,  Reflecteren,  Uitvoeringsfase,  Visualiseren

AP.1 | BNBrugge

Creativiteit in de stad

Opdracht

Onze eerste opdracht voor Toegepaste Architectuur was het ontwerpen van een gebouw om een AirBnB in onder te brengen die geschikt is voor 2 gasten. We mochten een locatie kiezen die voor ons een meerwaarde zou geven en waarbij we geen rekening dienden te houden met mogelijke stedelijke beperkingen.  Er werd een vaste grootte voorzien in de vorm van een rechthoek die we mochten verdelen in een aantal rechthoeken of vierkanten om de uiteindelijke beoogde vorm te bekomen.

Uitvoering

Ik koos ervoor om deze woning in het Astridpark te plaatsen. Dit park vormt een groene oase midden in de stad. De omringende bomen en planten scheiden het romantische park van het drukke stadsleven, dat zich letterlijk om de hoek bevindt. Na het bezoeken van de talrijke bezienswaardigheden doorheen de dag, is het zalig om tot rust te komen in de stilte van het park. Bovendien is er vlakbij een publieke parking wat de locatie ook praktisch een meerwaarde geeft.

Het gebouw zelf wou ik graag zo goed mogelijk integreren in de omgeving. Daarom heb ik gekozen voor grote glaspartijen die de natuur naar binnen brengen. Verder heb ik geopteerd voor hout, zowel aan de buiten als aan de binnenzijde. Hout is een natuurlijk materiaal dat mooi verweerd en bovendien warm aanvoelt en gezelligheid uitstraalt. Een groot terras met zicht op de vijver in het park nodigt uit om buiten te ontbijten bij mooi weer.Presentatieposter

Presentatieposter B

Aanzichten en inrichting

Doorsnedes en inplanting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *